Μπάνιο

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

Μελέτη μπάνιου και διαρρύθμιση

Το έπιπλο μπάνιου είναι συνήθως απο τα πιο ογκώδες αντικείμενα στο μπάνιο και καταλαμβάνει μέγαλο χώρο σε ένα μπάνιο. Για το λόγο αυτό, πριν μπείτε στη διαδικασία να επιλέξετε υλικό, τύπο, σχέδιο και μέγεθος, είναι απαραίτητο να κάνετε μια μελέτη του χώρου σας. Αυτή θα σας εξασφαλίσει την σωστή χωροταξία, την άνετη χρήση και θα σας προστατέψει από κακοτεχνίες. Προφανώς, ο σωστός σχεδιασμός είναι καίριος και για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, που δεν εξαρτάται μόνο από τα υλικά και τους χρωματισμούς τους, αλλά και από την τοποθέτησή τους στο χώρο.

Στην περίπτωση της νέας κατασκευής ή της ολικής ανακατασκευής, έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε τη διαρρύθμιση του μπάνιου σας χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Αν η ανακαίνιση είναι πιο περιορισμένης κλίμακας, τότε τα διλλήματα είναι εκ των πραγμάτων πιο συγκεκριμένα. Η θέση, η διάσταση και το σχέδιο του επίπλου είναι προκαθορισμένα.

Η μελέτη του μπάνιου σας είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, που μπορεί να την υλοποιήσει ο αρχιτέκτονας ή ο διακοσμητής σας, αλλά και ένας έμπειρος πωλητής των ειδών υγιεινής. Σημαντικό όμως είναι να την εγκρίνει ο υδραυλικός σας, διότι γνωρίζει την τεχνική εγκατάσταση.

Ακριβώς όπως το θέλετε με ακρίβεια χιλιοστού!

Στάδιο πρώτο

  • ruler-transparent Αρχικά το πρώτο στάδιο για να κατασκευαστεί ενα έπιπλο μπάνιου στα μέτρα σας είναι να γνωρίζετε μέχρι ποιά διάσταση σας επιτρέπει ο χώρος που διαθέτεται, αυτό μπορεί να γίνει είτε απο τον αρχιτέκτονα σας είτε ακόμη και απο εσάς! το μόνο που θα χρειαστείτε είναι: χαρτί μολύβι, και ένα μέτρο.
  • Footer Σε κάθε άλλη περίπτωση που δεν γίνεται με κανέναν απο τους παραπάνω τρόπους, μπορούμε να στείλουμε εμείς ειδικό τεχνίτη να κάνει τις απαιτούμενες μετρήσεις, απλώς επικοινωνήστε μαζί μας!
Στάδιο δεύτερο

Υλικά κατασκευής

Ίσως το σημαντικότερο στάδιο και επιλογή καθώς απο αυτό εξαρτάται η ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα ενός έπιπλου μπάνιου!

Gres Porcellanato Honeycomb

(Πλακάκι επένδυσης επίπλου μπάνιου)

Γιατί να το επιλέξετε;

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή απο επένδυση πλακάκι είναι ισως η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, είναι το πλέον διαδεδομένο υλικό κατασκευής επίπλων μπάνιου καθώς η υψηλή αντοχή στην υγρασία και η ιδιάιτερα ανθεκτική επιφάνεια στην κρούση και στις γρατζουνίες το καθιστούν ως κορυφαίο υλικό.

Με την επιλογή του gres porcellanato για το έπιπλο μπάνιου έχετε την δυνατότητα μέσα απο μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και αποχρώσεων να φτιάξετε το έπιπλο που θα σας μείνει για μια ζωή!.

Το σημαντικότερο απο όλα σε αυτήν την λύση είναι ότι μπορούμε να σας σχεδιάσουμε το έπιπλο μπάνιου και ως επένδυση πλακιδίου να χρησιμοποιήσουμε το ήδη υπάρχων πλακάκι που έχετε επιλέξει για να ντύσετε τους τοίχους του μπάνιου σας, με αυτόν τον τρόπο το έπιπλο θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον υπόλοιπο χώρο χωρίς να έχετε χρωματικές διαφοροποιήσεις στις επιφάνειες του μπάνιου σας!

Με το Honeycomb η αλλιώς κυψέλη αλουμινίου επιτυγχάνουμε βέλτιστη ακαμψία ως προς το βάρος, ελαφριά κατασκευή επίπλου, ανθεκτικότητα σε συμπίεση και κοψίματα όπως επίσης και άριστες επιδόσεις αντίδρασης στη φωτιά (άκαυστο) και αντοχή στη διάβρωση και τη μούχλα.

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!
Gres Porcellanato Honeycomb

INALCO AZALAI NEGRO NATURAL

Τα υλικά με χαρακτήρα δεν χάνουν ποτέ την ελκυστικότητά τους. Το Azalai μιμείται το μάρμαρο του οποίου η ισχυρή ένταση προσδίδει στις επιφάνειες μια αποκλειστική κομψότητα. Χάρη στις λευκές και πορτοκαλί φλέβες της σε μαύρο φόντο, η συλλογή ξεχωρίζει για τη θεαματική φυσική ομορφιά της.

Gres Porcellanato Honeycomb

Πλακάκι επένδυσης Nemem

Σφυρήλατο Φινίρισμα σε χρώμα Marron με μοτίβο μαρμάρου. Η Nemem είναι μια κορυφαία κομψή συλλογή εμπνευσμένη από την πιο πολυτελή πλευρά της φύσης. Μια συλλογή με εντυπωσιακό σχεδιασμό, με την ομορφιά της να βρίσκεται στις πλούσιες γήινες αποχρώσεις και τις μελί φλέβες της.

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

Έπιπλο μπάνιου απο
ξύλο

βασική προϋπόθεση στην ποιότητα ενός έπιπλου μπάνιου είναι το υλικό του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί.

Σας παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά είδη ξυλείας που χρησιμοποιούνται συνήθως στα έπιπλα μπάνιου

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (Κ.Π.Θ)

Το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι μία κατηγορία με εξαιρετική αντοχή στην υγρασία. Είναι φτιαγμένο, συνήθως, από καλής ποιότητας τροπική ξυλεία και άνυδρη κόλλα. Παλαιότερα ήταν το κύριο υλικό κατασκευής μικρών πλοιαρίων. Το κόστος του είναι μεγαλύτερο από το απλό κόντρα πλακέ και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει και την διπλή τιμή.

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

HIGH PRESSURE LAMINATE (HPL)

Tο HPL είναι σε πολλούς μας γνωστό ως βακελίτης. Πρόκειται για ένα laminate διακοσμητικό προϊόν που αποτελείται από πολλά στρώματα τα οποία επικολλιούνται με φαινολική ρητίνη σε ένα φύλλο. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι: αντοχή σε κρούση, αντοχή στην τριβή, αντοχή σε γρατσουνιές, ανθεκτικότητα στη δημιουργία βακτηριδίων και μικροοργανισμών.

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

ΞΥΛΟ ΜΑΣΙΦ ΔΡΥΣ

Η δρυς είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σκληρό ξύλο. Μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικές ποικιλίες: λευκή και κόκκινη. Η κόκκινη ποικιλία είναι επίσης γνωστή ως μαύρη δρυς (αναφέρεται στο φλοιό της). Η δρυς είναι ένα βαρύ, ανθεκτικό, σκληρό ξύλο που γρατζουνιέται δύσκολα με μεγάλη αντοχή σε χώρους με υγρασία. Έχει πολύ ιδιαίτερα νερά ξύλου και φινίρισμα.

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

ΠΛΑΚΑΖ

Το πλακάζ ή πηχόπλακα ή blockboard είναι ποιοτικό, άρα και ακριβών επίπλων. Είναι ένα πάνελ όπου ο πυρήνας κατασκευάζεται από συγκολλημένα πηχάκια λεύκης, άρα και ελαφρής ξυλείας. Είναι ελάχιστα επιρρεπές στην κάμψη – σχεδόν είναι άκαμπτο – με αποτέλεσμα να προτιμάται από το κόντρα πλακέ όταν πρόκειται για κατασκευές μεγάλων επίπλων μπάνιου που λυγίζουν.

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

MDF (MEDIUM DENSITY FIBREBOARD)

Αυτό το υλικό αποτελείται από πρεσαριστό θρυμματισμένο πριονίδι αναμεμιγμένο με ρητίνες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα φθηνό υποκατάστατο ξύλου από απορρίμματα από τη δασική βιομηχανία. Τα μειονεκτήματα του MDF περιλαμβάνουν αστάθεια στην υγρασία και μηχανική καταπόνηση, καθώς και ταχεία αναφλεξιμότητα. Η διάρκεια ζωής των προϊόντων MDF υπό άριστες συνθήκες είναι περίπου 10 χρόνια

Έπιπλα μπάνιου ειδική κατασκευή!

ΜΕΛΑΜΙΝΗ

Η μοριοσανίδα, ή αλλιώς νοβοπάν, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο. Με άλλα λόγια, είναι παράγωγο από πριονίδι και κομμάτια που περισσεύουν κατά την επεξεργασία διαφόρων ειδών ξυλείας. Η μελαμίνη είναι ευαίσθητη στο νερό και την υγρασία και μπορεί να απορροφήσει το νερό πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο υλικό ξυλείας. Δεν συστήνεται σε καμία περίπτωση η κατασκευή επίπλων μπάνιου από μελαμίνη

Φωτορεαλισμός – (3D) απεικόνιση

Ανακαινίσεις

Μια από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας η οποία είναι ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του έπιπλου μπάνιου είναι ο φωτορεαλισμός.
Αποτελεί μια από τις καλύτερες μεθόδους παρουσίασης ενός έπιπλου μπάνιου μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή πριν από την κατασκευή, ουσιαστικά είναι μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του επίπλου, η οποία, “αποτυπώνει” πιστά τις διαστάσεις, το σχέδιο και τα υλικά, έτσι όπως ακριβώς θα είναι μετά την κατασκευή του.
Με τον τρόπο αυτό, προσδιορίζουμε κάθε λεπτομέρεια προσφέροντας στο πελάτη τη μέγιστη δυνατή πληροφορία και ακρίβεια.

Τι έπιπλο μπάνιου να επιλέξω;

Τα βασικό κριτήριο, με το οποίο θα προχωρήσετε στην επιλογή σας, πρέπει να είναι οι προσωπικές σας ανάγκες και συνήθειες! Σκεφτείτε τα εξής:

  • Πόσο μεγάλο είναι το μπάνιο σας;
  • Πόσο σημαντικός είναι για σας ο αποθηκευτικός χώρος στο έπιπλο μπάνιου;
  • Χρειάζεστε ωφέλιμο χώρο γύρω από το νιπτήρα;
  • Πρόκειται για μπάνιο καθημερινής χρήσης;
  • Έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό;
  • Τι ταιριάζει στο χώρο σας και στην αισθητική σας;

Όταν έχετε άνεση στο μπάνιο σας και στον προϋπολογισμός σας, τότε επιλέξτε ενα μεγάλο έπιπλο μπάνιου απο κόντρα πλακέ θαλάσσης με πάγκο νιπτήρα Corian η με επένδυση πλακάκι.

Αν το μπάνιο είναι μικρό με περιορισμένο προϋπολογισμό, η πιο ισορροπημένη λύση είναι έπιπλο μπάνιου με ένθετο νιπτήρα πορσελάνης με συρτάρι. Αν αναζητάτε ακόμα πιο οικονομική λύση, σκεφτείτε τοποθετήσετε έναν κρεμαστό (επίτοιχο) νιπτήρα.

Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε ποιοτικά υλικά επώνυμων εργοστασίων, για να έχετε αντοχή στο χρόνο και να μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά, αν χρειαστεί.