Μπάνιο

Οδηγός Αγοράς Μπανιέρας

Οδηγός Αγοράς Μπανιέρας

Η μπανιέρα αποτελεί το σημαντικότερο μέρος ενός σύγχρονου μπάνιου. Η επιλογή της σωστής μπανιέρας καθορίζει τόσο τη λειτουργικότητα όσο και τη διακόσμηση του μπάνιου σας. Γιαυτό και οι μπανιέρες διατίθενται σε πολλά μεγέθη και σχέδια. Επιπλέον, κατασκευάζονται απο διαφορετικά υλικά και μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα αξεσουάρ μπανιέρας. Το να διαλέξει κανείς την κατάλληλη μπανιέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με βασικότερους τη διάσταση, τη λειτουργικότητα και το σχέδιό της.

Είδη Μπανιέρας

  • Ακρυλικές Μπανιέρες.
  • Μαντεμένιες Μπανιέρες.
  • Μπανιέρες Υδρομασάζ.

Στο στην έκθεση Golden Bath, σκεπτόμενοι πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, παρέχουμε μεγάλη ποικιλία μπανιερών. Αυτό μας κάνει σίγουρους ότι καλύπτουμε κάθε λειτουργική, διακοσμητική και οικονομική απαίτηση. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι αυτός ο οδηγός αγοράς μπανιέρας, όπου θα αναλύσουμε τους βασικότερους τύπους μπανιέρας, θα διευκολύνει την επιλογή σας. Για οποιαδήποτε απορία προκύψει κατά την ανάγνωσή σας μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 211 18 27 303 ή να επισκεφθείτε το κατάστημα Golden Bath στην Σισμανογλείου 19 στα Βριλήσσια αττικής, για να σας εξυπηρετήσουμε από κοντά.

Ακρυλικές Μπανιέρες

Οι ακρυλικές μπανιέρες κατασκευάζονται από ακρυλικό φύλλο που στη συνέχεια επιστρώνεται με πολυεστέρα. Το ακρύλικο φύλλο διαμορφώνεται εύκολα με τη μέθοδο της θερμοδιαμόρφωσης πράγμα που τους επιτρέπει να διατίθενται σε πολλά, διαφορετικά σχέδια. Κατηγοριοποιούνται βάσει του σχήματός τους σε παραλληλόγραμμες, ασύμμετρες και γωνιακές. Επιπλέον, το υλικό κατασκευής τους προσδίδει την δυνατότητα να μένουν ουδέτερες στις αλλαγές θερμοκρασίας. Διατηρούν την λάμψη τους και επισκευάζονται πολύ εύκολα σε περίπτωση χάραξης ή αν θαμπώσουν. Τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το χαμηλό τους κόστος, καθιστούν τις ακρυλικές μπανιέρες την δημοφιλέστερη επιλογή.

Μπανιέρες Υδρομασάζ

Οι ακρυλικές μπανιέρες επιδέχονται την εγκατάσταση συστήματος υδρομασάζ ή έρχονται με προεγκατεστημένο σύστημα υδρομασάζ. Τα συστήματα υδρομασάζ εγκαθίστανται εύκολα στην μπανιέρα και διατίθενται σε αστείρευτη ποικιλία μοτέρ και αριθμού jet.

Μαντεμένιες Μπανιέρες

Οι μαντεμένιες μπανιέρες κατασκευάζονται απο επισμαλτωμένο χάλυβα. Η κατασκευή τους τις καθιστά αρκετά πιο στιβαρές από τις ακρυλικές, ενώ τους χαρίζει και αντοχή στη χάραξη. Διατίθενται σε μικρότερη ποικιλία σχεδίων από τις ακρυλικές, καθώς ο χάλυβας πλάθεται δυσκολότερα.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος όταν το νερό χτυπάει την ακρυλική μπανιέρα;

Οι ακρυλικές μπανιέρες τείνουν να κάνουν ένα περίεργο θόρυβο όταν τις χτυπάει το νερό. Ο θόρυβος αυτός εξαφανίζεται πλήρως αν ρίξουμε άμμο κάτω από την μπανιέρα πριν την τοποθετήσουμε, ώστε να μην είναι κούφιος ο χώρος κάτω από την μπανιέρα. Οι ακρυλικές μπανιέρες με επένδυση έχουν, συνήθως, ένα ενσωματωμένο κόντρα πλακέ θαλάσσης στο κάτω μέρος τους, το οποίο απορροφάει τον θόρυβο.

Πως ντύνουμε την μπανιέρα με πλακάκια;

Μπορούμε να επενδύσουμε την μπανιέρα με πλακάκια με τη βοήθεια των αδιάβροχων σανίδων Rowmat. Η επένδυση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε πλευρά της μπανιέρας ή εντελώς περιμετρικά. Εναλλακτικά, πολλά μοντέλα διαθέτουν και διακοσμητικές ποδιές για τις εκτεθιμένες πλευρές τους.

Πώς τοποθετούμε μία μπανιέρα σε περιορισμένο χώρο;

Οι μπανιέρες διατίθενται σε πολύ μεγάλη ποικιλία διαστάσεων. Πολλές φορές ένα μοντέλο μπανιέρας διατίθεται σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε χώρο.

Μπορώ να τοποθετήσω στο μπάνιο μου μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης;

Με την κατάλληλη υδραυλική μελέτη μπορεί να τοποθετηθεί μια μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης. Συνδυαστικά με μία μπαταρία ελεύθερης τοποθέτησης η εγκατάσταση της μπανιέρας γίνεται ακόμα ευκολότερη.

Υπάρχουν μπανιέρες για άτομα με κινητικές δυσκολίες;

Βεβαίως. Υπάρχουν μπανιέρες οι οποίες διαθέτουν ανοιγόμενη πόρτα, καθώς και μπανιέρες με σκαμπώ. Επιπλέον, ένα άτομο με κινητικά προβλήματα μπορεί να επωφεληθεί από τη μεγάλη γκάμα αξεσουάρ μπανιέρας, όπως τα σκαμπώ που κουμπώνουν στην μπανιέρα ή τις χειρολαβές.

Ποια είναι τα διαθέσιμα αξεσουάρ μπανιέρας;

Οι μαντεμένιες μπανιέρες έχουν περιορισμένη ποικιλία αξεσουάρ. Οι ακρυλικές όμως επιδέχονται μία πολύ μεγάλη γκάμα αξεσουάρ όπως συστήματα υδρομασάζ, λαβές, συστήματα χρωματοθεραπείας, φωτισμό μπανιέρας κλπ.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο?

προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε!